Ксенонові лампи для автомобіля, чи варто їх встановлювати?

Ксенонові лампочки користуються великою популярністю серед власників багатьох транспортних засобів. Вся справа в тому, що ці оптичні прилади значно відрізняються від своїх аналогів не тільки по характеристикам, але і по конструктивним особливостям. Замість вольфрамової нитки, яка передбачена у наявності у галогенних та традиційних лампах накалу, тут присутні електроди, між якими створюється електрична дуга, випромінююча якісний світлових потік. Саме тому при використанні ксенонових лампочок в машині, водії набагато краще бачить дорогу під час пересування у різних умовах.

Для того щоб газорозрядне обладнання дійсно виправдало сподівання автомобіліста, його доведеться правильно підібрати. У цьому випадку необхідно звертати особливу увагу на декілька показників.

  1. По-перше, лампи ксенону можуть мати абсолютно різні цоколі, в залежності від основного призначення та країни виробника машини. Таким чином, найбільш розповсюдженим вважається цоколь Н, яким оснащено більшість автомобілів. Безумовно, для кожної окремої фари необхідно підбирати лампочки із відповідним маркуванням. Наприклад, ПТФ потребують використання ламп Н3, які мають доволі компактні розміри. Що стосується ксенону Н11, він також може використовуватися для противотуманних ліхтарів, але тільки для японських авто. Автомобільна ксенонова лампа h27 використовується лише у корейських машинах. Що стосується ксенону Н4, він ідеально підходить для використання у ближньому та дальньому світлі.

  2. По-друге, кольорова температура. Усі без виключення ксенонові лампочки мають окрему температуру, від якої залежить відтінок випромінюваного світлового пучка. Температура ксенону може знаходитися у межі від 3200 до 6000К. Але перед здійсненням покупки дуже важливо розібратися із основним призначенням ламп. Вся справа в тому, що для ПТФ необхідно використовувати ксенон із мінімальною температурою, який випромінює жовте світло, здатне пробити стіну туману. Що стосується головної оптики, для неї оптимальним варіантом вважаються прилади із показниками від 4200 до 5000К, які видають біле світло, здатне якісно підсвітити дорогу попереду транспортного засобу.

Безумовно, ксенонові лампочки мають одну дуже особливу властивість. Вся справа в тому, що вони потребують використання блоку розпалу, за допомогою якого генерується напруга та контролюється безперебійне світіння. Баласт повинен повністю співпадати із самими ксеноновими лампами за всіма показниками.

Щоб придбати якісні та надійні газорозрядні прилади для власного авто, достатньо відвідати спеціалізований ресурс.