Як визначити розмір пальця

Йдучи в магазин з наміром вибрати собі нове колечко, рідко хтось замислюється про розмір своїх пальців. Однак коли вибір кільця для коханої падає на чоловіка, наприклад, незадовго до заручин, питання про розмір прикраси стає дуже актуальним. Розмір кільця в Росії дорівнює його внутрішньому діаметру в міліметрах. Однак, враховуючи той факт, що палець не є однаково круглим по всій ширині, виміряти його штангенциркулем не вдасться.

Існує досить простий спосіб визначення розміру пальця в домашніх умовах. Вам знадобиться досить товста бавовняна нитка. Обмотайте її п’ять витків навколо пальця. Витки розташовуйте рівномірно один з одного. Нитка не повинна перетискати палець, але й не повинна розташовуватися занадто вільно. Закінчуючи останній виток, перехрестіть кінець нитки з її початком і розріжте ножицями місце перетину. Виміряйте довжину отриманого відрізка нитки в міліметрах і розділіть його на 15,7. Таким чином, ви отримаєте розмір пальця.

Зверніть увагу, що розміри ювелірних прикрас відрізняються один від одного на 5 мм, тому округліть отримане число у більшу сторону.

Майте на увазі, що пальці на правій руці трохи товщі, ніж на лівій. Тому не варто купувати кільце без попереднього виміру іменного того пальця, на якому його передбачається носити.

Кільце не повинне надто щільно облягати палець, т.к. це може спричинити дискомфорт при згині і навіть призвести до набряку. Проте надто вільне кільце також спричиняє незручності. Зокрема, воно може зіскочити з пальця в холодну погоду або при миття рук.

Вибираючи достатньо широке кільце, залишайте більший запас. Для вузького кільця вистачить невеликого вільного простору на пальці.

У європейських країнах розмір кільця визначається інакше. Його вважають за довжиною кола, тобто. добутку діаметра та числа Пі (3,14).