Як зменшити розмір кільця

Відразу варто сказати, що не всі кільця можуть бути піддані процедурі, пов’язаної зі зменшенням їх розміру. Як правило, це ажурні прикраси, що мають тонкі і витончені з’єднання, візерунчасту основу, численні камінці, прикраси, декоровані крапельками металу – все те, що може постраждати при фізичному впливі.

Легко піддаються зменшенню гладкі кільця (класичні обручки), «печатки» та інші кільця та персні без каменів та ажурних елементів.

Механізм зменшення кільця наступний: після визначення необхідного розміру та уточнення, на скільки треба зменшити виріб, майстер видаляє частину шинки (елемент кільця – власне, кільце, те, що надягають на палець). Далі він наводить кільце в належний вигляд за допомогою спеціальних інструментів та видів обробки – і процес завершено.

Ще один варіант зменшення розміру кільця – механічне стискування за допомогою спеціальних пристроїв (пуансонів). На початку процесу кільце нагрівають (відпалюють), потім охолоджують. Далі його необхідно помістити в пуансон, що має внутрішній отвір, куди вкладають кільце. За допомогою ударів молотка, періодично виймаючи та перевертаючи кільце, його поступово звужують, використовуючи механічну дію. Досягши необхідного результату, кільце необхідно витягти і за допомогою верстата розтяжки відновити до попередньої форми шляхом обкатки.

Необхідно звернути увагу, що за даної техніки ширина кільця не повинна перевищувати більше 8 мм. Якщо ж кільце широке, майстер скористається раніше описаним методом.

Багато людей хочуть виправити розмір кільця, але, посилаючись на прикмети, не наважуються віднести обручку до ювеліра. Подумайте, чи не гірше буде, якщо ви втратите обручку, яка так дорога для вас? Або просто станете марно зберігати його, не доставляючи радості собі та своєму чоловікові? Прикмети – це те, що люди вселяють самі собі. Якщо ви не вірите і не думаєте про них, нічого не станеться. Тому сміливо несіть обручку в ювелірну майстерню і насолоджуйтесь прикрасою, яка так зручно «сидить» на вашому пальчику.