Як правильно носити перли

Перли – це один із найулюбленіших старовинних каменів. Багато дівчат і жінок вважають за краще носити саме його. Однак, як і в будь-якого іншого шляхетного каменю, перли мають певний «дрес-код». Тому, перш ніж одягти таку прикрасу, потрібно ретельно продумати свій стиль.

Передусім, нитки перлів відрізняються довжиною. Існує кілька видів таких прикрас.

«Нашийник» (комір) – довжина нитки трохи більше 30 см. Виріб може складатися з однієї або більше ниток. Такі прикраси візуально вкорочують шию, тому вони відмінно підійдуть худеньким та струнким дівчатам.

Буси «під горло» – нитка перлів завдовжки 35-40 см. У класичному варіанті прикраси три нитки, але можна зустріти варіант і з одним рядом. Цей виріб чудово підійде до вирізу човником, V-подібним або декольте.

«Принцеса» – найбільш популярний вид прикрас із перлів. Довжина нитки становить 43-48 см. Цей виріб відрізняється універсальністю, він підходить до будь-якого віку та будь-якого вбрання. Цю прикрасу можна як одягати на свято, так і носити щодня – умовностей тут немає.

«Ранкова» прикраса – намисто довжиною 50-60 см. Цю нитку можна носити з костюмом чи сукнею, вона чудово підійде на напівофіційні заходи. Єдиний момент, за яким варто стежити, це те, що нитка не повинна торкатися краю вирізу.

«Опера» – довжина прикраси сягає 90 см. Ця прикраса буде доречною разом з елегантними вечірніми сукнями на прийомі або банкеті, де присутні високопосадовці. Якщо жінка передбачає надіти такі намисто протягом дня, нитку слід згорнути вдвічі.

«Верьовка» – намисто довжиною понад 90 см. Зазвичай їх носять, склавши в 2-3 ряди, але в принципі з ними можна робити все, що завгодно, – згортати вузлом, виконувати будь-які примхи, які дозволяє фантазія.

>

Крім довжини намиста необхідно звернути увагу і на розмір перлів. Так, перли 5,5-6,5 мм підійде молодим дівчатам, а 6,5-8 мм – для жінок 25-35 років. Леді 35-45 років віддають перевагу перлинам 8,5-9 мм, а великі перли (9-10 мм) можуть дозволити собі зрілі і багаті дами.

Таким чином, носити намисто з перлів потрібно відповідно до віку та заходу. Тільки тоді оточуючі зможуть оцінити стиль та шарм леді.