Виїзний майстер клас ебру для дітей

Сьогодні ми розповімо вам звіт про майстер-клас з марблювання “Ебру”. Ебру-це стародавній східний живопис, оповитий таємницею і секретом малювання на воді.

Дата: 7 серпня 2023 року

Місце: Мистецький центр “Профі Паті”, м. Київ

Учасники: Діти віком від 8 до 12 років

Опис майстер-класу:

Сьогодні в мистецькому центрі “Профі Паті” пройшов захоплюючий майстер-клас з марблювання, відомого також як “Ебру”. Діти зібрались на цьому заході з натхненням та прагненням вивчити мистецтво створення унікальних мармурових візерунків.

Майстер-клас проводив відомий майстер марблювання, Ірина, яка має багаторічний досвід у цій техніці та багато власних творів. Початково, діти були ознайомлені з історією та походженням марблювання, дізналися про його поширення в різних країнах світу та застосування в різних сферах мистецтва.

Далі Ірина пояснила учасникам, як готувати спеціальні фарби для марблювання. Діти були вражені тим, як з кількох крапель фарб та розчинника вони можуть створити таку різноманітність кольорів та візерунків. Цей етап майстер-класу був досить захоплюючим, оскільки діти могли експериментувати зі співвідношенням кольорів та розчинника, спостерігаючи за результатами.

Після підготовки фарб учасники перейшли до головної частини майстер-класу – створення мармурових візерунків. Ірина демонструвала різні техніки занурення фарб на поверхню води, показуючи, як можна створити різні візерунки шляхом розподілу фарб на поверхні води, за допомогою паличок, гребінців та інших інструментів.

З кожним наступним кроком, діти ставали все більш захопленими процесом марблювання. Вони спостерігали, як їхні власні творіння магічно оживали на поверхні води, перетворюючись на красиві мармурові візерунки. Захоплення та радість на їхніх обличчях були безцінними.

Після завершення марблювання, діти переносили свої візерунки на папір, де вони фіксувалися і ставали готовими мистецькими роботами. Кожна хвилина майстер-класу була використана максимально ефективно, і діти покинули приміщення з великою радістю, залишивши після себе чудові мармурові шедеври.

Майстер-клас “Ебру” виявився не тільки творчим досвідом для дітей, а й можливістю розвинути їхню творчість, уяву та здібності до сприймання кольорів і форм. Діти набираються нового досвіду, дорослі також. Виїзний майстер клас у Києві можна зробити також для дорослих, зокрема, на вечірку на честь дня народження. Всі будуть в захваті від цього майстер класу!