Як почати малювати

Малювання — захопливий процес, який може стати прекрасним хобі або навіть професією — і зробити перший крок до творчості ніколи не пізно. Саме тому художніми інструментами з інтернет-магазину Panda Market часто цікавляться люди, які лише у дорослому віці серйозно взялися за пензель чи олівець. В такому випадку малювання для початківців має свої особливості, про які ми і розповімо сьогодні.

Як навчитися малювати у дорослому віці

Дорослій людині, яка раніше не вчилася малювати професійно, для старту нового хобі потрібно єдине: переступити психологічний бар’єр і взятися за пензель, олівець чи маркер. На цьому шляху майбутнього художника часто зупиняє побоювання провалу і питання: «А чи є в мене здібності?» Щоб здолати ці страхи, можна скористатися наступними порадами:

  • сходіть на майстер-клас з малювання: на таких заходах сценарій розроблений таким чином, що наприкінці учасники дивуються, наскільки гарний результат в них вийшов, і починають вірити у власні сили;
  • запишіться на курси графіки чи живопису для дорослих-початківців (офлайн чи онлайн), де вас проведуть по азам з поступовим зростанням майстерності;
  • спробуйте відео-курси малювання на YouTube або навчання за підручником для початківців;
  • придбайте набори Fluid Art, Alcohol Ink або Resin Art, що дозволяють малювати цікаві абстрактні картини за допомогою акрилових фарб, епоксидної смоли чи спиртового чорнила.

Перший вдалий досвід малювання дуже багато важить у становленні майбутнього художника, надаючи впевненості і спонукаючи далі розвивати власні здібності. Але для цього потрібно постійно, бажано щодня, присвячувати час малюванню.

Як почати малювати: вправи і поради

Людина не може одразу стати електриком чи модельєром, не засвоївши азів. Так і в графіці все починається з вправ на контроль руки, що дозволить натренувати зображення плавних ліній, штриховки та інших елементів малюнку. Якщо ви вже морально готові до таких тренувань, то з чого почати малювати в домашніх умовах:

  • кола: багато кіл, а також картини, намальовані одними лиш колами різного розміру і кольору;
  • інші геометричній фігури, а також об’єми з урахуванням перспективи;
  • штриховка (краще починати з діагональних паралельних ліній, бо вони краще піддаються нашій руці);
  • контури (наприклад, контур вази, руки чи іншого предмету) — це дозволить навчитися бачити предмети інакше, зором художника;
  • світлотіні.

Для цих вправ знадобляться графітні олівці https://panda-market.com.ua/grafitnye-karandashi/, альбом або скетчбук https://panda-market.com.ua/sketchbuki/ та гумка. З часом ваша рука зможе малювати впевнені лінії, градієнти тощо, а ви навчитесь передавати пропорції, перспективу, гру світла і тіні. Паралельно з цими простими вправами намагайтесь малювати з натури (пейзажі, натюрморти), засвоювати інші інструменти, наприклад, кольорові олівці, гуашеві фарби, акварелі, лінери. Обов’язково зберігайте всі роботи, щоб бачити, як з часом ваша майстерність зростає і наскільки великий шлях ви пройшли завдяки власній працьовитості.