Мідна шпилька своїми руками

Багато дівчат з довгим волоссям люблять створювати різні незвичайні зачіски. В хід йдуть шпильки, гумки, стрічки, гребені та інші пристосування. А з недавнього часу полюбила шпильки – це швидко, зручно, вони надійно тримають волосся. І можуть бути дуже красивими і оригінальними, а ще можна зробити їх самостійно, це зовсім не складно. Пропоную вам спробувати, почавши з досить простого лаконічного варіанту.

Щоб зробити таке витончену біжутерію своїми руками, нам знадобиться:

  • мідний дріт двох видів: товстий (діаметром близько 1,5 мм. і довжиною 40 див.) і зовсім тоненька (4 шматочки по 20 див. див.); li>бусини діаметром близько (можна з будь-якого матеріалу, я люблю натуральне каміння, тому взяла хризопраз);
  • круглогубці;
  • молоток;
  • ковадло, або щось, що її замінює (я використовую металеву деталь від гантелі);
  • надфіль.

Процес виготовлення шпильки для волосся

Спочатку сформуємо верхню частину шпильки. Беремо більш товстий дріт і згинаємо його посередині «рибкою». Стягуємо петлю до тих пір, поки вона за розміром не співпаде приблизно з намистом. Намисто має поміщатися туди легко, навіть з деякою свободою.

Тепер беремо один з кінців дроту і проводимо його кругом, так, щоб вийшла ще одна петля. Стягуємо її, намагаючись розмістити зовсім поруч з центральною. І стежимо за розміром петлі — вона повинна підходити під намистину.

З другим кінцем дроту потрібно вчинити точно так само. Якщо щось вийшло трохи нерівно, беремо круглогубці і підправляємо ними.

Після того, як три петлі готові, їх треба розплющити. Кладемо заготівлю на нашу «ковадлу» і акуратно відстукуємо молотком. Будьте обережні, не бійте занадто сильно, особливо в тих місцях, де дріт схрещується. Справа в тому, що мідь досить м’який метал і є ризик послабити конструкцію.

З допомогою круглогубців плавно вигинаємо дріт, щоб сформувати хвилясті «лапки» шпильки. Варто постаратися, щоб ліва і права частини були приблизно симетричними. Можливо, доведеться трохи підрізати одну з них, якщо виявиться, що вони трохи різної довжини.

І знову беремося за молоток і розплющуємо «лапки». Вони не повинні стати тонкими, наше завдання просто задати ребра жорсткості.

Надфілем зашліфовуємо кінчики, робимо їх округлими, щоб вони не дряпали шкіру голови і не чіпляли волосся.

Щоб скріпити конструкцію, потрібно перемотати тонкою тяганкою «лапки» у підстави. Ми спочатку робимо кілька витків, а потім прибираємо кінчики дроту під намотування. Щоб позбутися «хвостів», кілька разів перегинаємо їх у підстави, і дріт акуратно переламається.

І найцікавіше закріплюємо намистини. Нанизуємо намистину на шматочок тонкого дроту, розташовуючи приблизно посередині. Прикладаємо до петлі.

Обмотуємо тонкий дріт з обох сторін навколо петлі. Потрібно зробити буквально пару витків, щоб закріпити дріт.

Тепер продаємо обидва кінці дроту назад крізь намистину, так вона буде надійно зафіксована.

Позбавляємося хвостів, кілька разів перегинаючи дріт, як раніше.

За цією схемою закріплюємо ще дві намистини, і шпилька готова! Можна приміряти, носити з задоволенням або подарувати комусь.

Спасибі вам за  увагу та всього доброго!