Своїми руками: вишивка хрестом

Створити схему можна на сторінці, вказаній під статтею. Для завантаження файлів майбутніх схем необхідно зареєструватися. Вибирайте файли з невеликою кількістю кольорів та без плавних переходів тону. Переважні файли великого об’єму та високої якості.

Завантажте та роздрукуйте готову схему. На одній з перших сторінок буде список всіх кольорів, що використовуються у вишивці. З ним ви можете звернутися до будь-якого магазину рукоділля та купити необхідні кольори. Зверніть увагу, що кожна фірма має свою систему кольорів. Для переведення номера в іншу систему використовуйте спеціальну таблицю, яка є в будь-якому з таких магазинів.

Натягніть канву на п’яльцях. Відріжте нитку довжиною 60 см. Зверніть увагу, що в муліні шість волокон в одній нитці. Як правило, для вишивки використовується нитка у три волокна, тому розполовинте її та непотрібну нитку відставте убік. Вона стане вам у нагоді пізніше.

Вставте нитку в голку з широким вушком. Протягніть голку з вивороту на обличчя, залишивши невеликий хвостик (2-3 см.) на вивороті. У канві спеціально розмічені дірочки, розміщені за квадратиками. Голка повинна ходити строго по цих дірочках. Назад на виворот голка проходить крізь отвір трохи правіше і вище (виходить, що перший квадратик ви перекреслюєте діагональною лінією).

Поверніть голку через отвір трохи нижче і зробіть ще один стібок. Зробіть стільки стібків, скільки вказано на схемі. Квадрати мають прилягати одне до одного. Потім виведіть голку на обличчя і зробіть стібки у зворотний бік, також по діагоналі.